hotel cluj

luni

Tramvaiele viitorului la Cluj-Napoca !

Primăria muncipiului Cluj-Napoca vrea să achiziţioneze anul viitor 12 granturi noi de tramvai, la licitaţie organizată în acest sens înscriindu-se trei companii, informează buzznews.ro.

Conform sursei citate, cele trei societăţi care “se bat” pentru a livra municipalităţii noile garnituri de transport sunt:  Alstom Transport SA, Astra Vagoane Calatori SA şi Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Polska Akcyjna.

Compania câştigătoare urmează să furnizeze municipalităţii 12 garnituri noi de tramvai, a căror valoare depăşeşte 82 de milioane de lei. Primele şase garnituri ar trebui să fie livrate pînă în vara lui 2012.

Alstom Transport este o companie franceză, una dintre cele mai mari nivel mondial în producerea de trenuri şi tramvaie de mare viteză. Compania este cea care produce trenurile de mare viteză TGV şi AGV. Alstom a dotat cu garnituri de tramvai nu mai puţin de 28 de oraşe din lume, printre care Dublin, Amsterdam, Barcelona, Melbourne şi Paris.
Daca doriti sa veniti la Cluj va recomandam o cazare ieftina Cluj la cele mai inalte standarde de calitate si in centrul orasului la Hotel Cluj. Hotel Univers T , hotel de 3 stele va asteapta in vecinatatea Iulius Mall, pe malul lacului Gheorgheni .
Astra Vagoane Călători Arad este o companie producătoare de vagoane de cale ferată şi tramvai pentru călători din România. Astra Vagoane Călători a fost înfiinţată în anul 1998 prin desprinderea din fabrica de vagoane Astra Arad. În anul 2000, Astra Vagoane Călători a fost privatizată. Astra Arad a realiyat primul tramvai românesc, Imperio, în colaborare cu Siemens.

Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Polska Akcyjna este o companie poloneză producătoare de material rulant pentru transportul feroviar, inclusiv locomotive, vagoane de călători şi tramvaie. Compania a dotat cu tramvaie majoritatea oraşelor poloneze, mai informează sursa citată.

În prezent, Regia Autonomă de Transport Urban Călători, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, are un parc auto format de 36 de tramvaie, 93 de troleibuze şi 213 autobuze, conform site-ului Regiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu