hotel cluj

duminică

Brazii de Crăciun au ajuns în centrul Clujului


18 brazi vor fi împodobiţi anul acesta de Primărie, cu sprijinul sponsorilor.
Primăria Cluj-Napoca a început pregătirile pentru împodobirea oraşului de sărbători. Astfel, primii brazi au ajuns deja zilele acestea în centrul Clujului. Printre brazii care urmează să fie împodobiţi în perioada următoare se află şi cel instalat deja în Piaţa Unirii. În total, anul acesta vor fi îmbodobiţi 18 brazi, care sunt aduşi din zona Beliş – Răchiţele.

„Şi în acest an le-am oferit celor care doresc să acopere parte din costuri prin sponsozirarea iluminatului de sărbătoare să o facă, adjudecându-şi, în general, câte un spaţiu public, de cele mai multe ori o piaţă. Astfel toţi brazii naturali şi a cei amplasaţi de Primărie în diverse locaţii din oraş vor fi decoraţi de către sponsori. Lista finală o vom anunţa la momentul respectiv, pentru că încă mai vin propuneri”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
Anul acesta Primăria clujeană va ornamenta 60 de străzi şi pieţe. Se vor monta astfel pe străzile Clujului: 7 km de  ţurţuri luminoşi (albi), perdele luminoase în suprafaţă de peste 650 mp, şir luminos pentru arbori în lungime totală de 10 km şi 56 de bannere luminoase de sezon. În plus, pe stâlpi vor fi montate 419 figurine diverse, inclusiv stele 3D. Faţă de alţi ani, 50% din figurinele montate pe stâlpi vor fi noi şi dinamice. Culoarea predominantă a iluminatului festiv va fi şi în acest an albul. Ca şi anul trecut, vor fi amenajate şi intrările în oraş dinspre Turda, Apahida şi Floreşti. 

Luminile de sărbătoare vor fi aprinse oficial de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Luminile se vor aprinde din Piaţa Unirii, care, pentru prima dată va găzdui şi concertele ocazionate de Ziua Naţională. Tot în aceeaşi perioadă va fi deschis Târgul de Crăciun şi patinoarul, iar clujenii vor avea parte şi de multe alte surprize. În prima zi - 1 decembrie, în 6 decembrie - de Sfântul Nicolae şi în 24 ianuarie, accesul pe patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuit.

Daca doriti sa veniti la Cluj va recomandam o cazare ieftina Cluj la cele mai inalte standarde de calitate si in centrul orasului la Hotel Cluj. Hotel Univers T , hotel de 3 stele va asteapta in vecinatatea Iulius Mall, pe malul lacului Gheorgheni .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu